Tio tips på hur du kan bidra

Här kommer tio tips på vad man som privatperson kan göra för att stötta det lokala näringslivet och bidra till att vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

  1. Utmana dig själv och dina vänner till att gå 100% lokalt. Kan du hitta ett sätt där varje spenderad krona går till ett lokalt företag? Testa, det är lättare än du tror!
  2. Tipsa dina vänner och sprid hur du löser ovan utmaning.
  3. Sitter du i karantän? Ring, beställ på nätet eller ta kontakt med den butik du önskar handla av. Det mesta går att lösa med swish, hemleveranser och annat.
  4. Handla påskmaten, lunchen, middagen, fikat av de lokala restaurangerna och bagerierna. De behöver dig mer än någonsin.
  5. Överraska en vän, en släkting med ett knippe tulpaner, en ask choklad eller annat. Det är många som behöver lite extra kärlek just nu.
  6. Istället för att boka av den planerade konserten eller den weekend du hade tänkt åka på – boka om till en annan tidpunkt och kolla vad det finns för alternativ på hemmaplan. Hemester är något som vi varmt rekommenderar!
  7. Tala om dina rädslor och behov med exempelvis din frisör. Det mesta går att lösa på ett sätt som du känner dig trygg med.
  8. Hjälp någon annan till att bidra genom att köpa ett presentkort som gäller hos de lokala företagen.
  9. Dela, gilla och sprid företagens budskap på sociala medier och tipsa dina vänner om denna nya plattform.
  10. Följ de riktlinjer, råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger så att du känner dig trygg att besöka butiker, restauranger och andra verksamheter. Verksamheterna är väl förberedda och guidar dig rätt i detta.

Tack för just du stöttar våra lokala näringsidkare!

//Team Handelsstaden Kalmar