Dags att bekänna färg, kalmarföretag!

Mäklarprofilen Pontuz Löfgren är bra på att stötta våra lokala företag och föreningar på många olika sätt. I förra veckan blev den annars alltid så glada mäklaren ”lite smått irriterad” och skrev bland annat om jantelagen och det faktum att fler välmående företag i Kalmar borde stötta de branscher som nu lider i spåren av Corona.

Läs nedan utdrag från hans blogg:

”Jag får ofta höra att vi syns och hörs överallt; att vi bara vill visa upp hur bra det går för oss. Och visst – det går bra för oss, liksom det gör och har gjort i många år för hela mäklar- och fastighetsbranschen. Men skillnaden är att vi faktiskt vill bidra till en bättre stad – vi vågar dessutom ta ställning i ett antal frågor. Många retar sig på detta och får väldigt ont i magen. Jag tror det kallas för Jante.

Ett alternativt scenario vore förstås att vi drog tillbaka allt stöd till idrottsföreningar, Kalmars utveckling, lokala arrangemang, välgörenhet med mera och aldrig tar ställning så att folk ska slippa irritera sig på oss. Det är självklart ett alternativ. Men kom då inte sedan och gnäll på att klubbarna får lägga ner sina ungdomsverksamheter, att Kalmar inte längre är Sveriges sommarstad och att fler människor sätts i ekonomiskt utanförskap i vår egen stad!

Jag tycker det är en skyldighet hos oss som driver välmående företag att vi – inte minst i den situation vi befinner oss i idag – gör allt vad vi kan för att hjälpa de branscher som nu har det jobbigt i vår egen hemstad. Jag vill dessutom inte att någon i efterhand ska komma och gnälla på att halva stadens skyltfönster har gråpapp på fönsterna, att hälften av Kalmars restauranger fått stänga och uteserveringarna lyser med sin frånvaro. Då är det för sent att agera och alla – såväl företag som privatpersoner – kommer att drabbas. Vi måste inse detta nu, inte sedan!

För egen del har jag aldrig begärt något tillbaka för det vi gör. Men jag har tänker inte heller acceptera att baktalas för att jag har en åsikt och tar ställning. Det är dags för Kalmars välmående företagare att visa lite ryggrad nu! #tillsammansförkalmar ”

Pontuz Löfgren, den 31 mars 2020.

Tack Pontuz och andra företagare där ute för att just ni stöttar de lokala näringsidkarna!

//Team Handelsstaden Kalmar